Ekološko proizvodnja voća
Polaznici će naučiti kako maksimalno iskoristiti prirodne procese u voćnjaku radi postizanja zdravijih plodova i očuvanja okoline.



O programu
Cijena programa: Redovna cijena programa je 2.321,07 €, a program je besplatan uz korištenje vaučera HZZ-a.
Trajanje programa: Program traje ukupno 225 sati (obično 4 mjeseca), od čega 200 sati obuhvaća teoriju s vježbama, a 25 sati je namijenjeno samostalnim aktivnostima polaznika.
Opis programa: Obrazovni program „Ekološka proizvodnja voća“ fokusira se na ekološki održive metode uzgoja voća. Ekološka proizvodnja voća je sve više popularna i tražena. Doprinosi zaštiti okoliša i donosi nova radna mjesta. Ovaj program obuhvaća sve korake proizvodnje voća, od izbora sorti i pripreme tla do berbe i skladištenja, s naglaskom na primjenu organskih i prirodnih resursa umjesto kemijskih gnojiva i pesticida. Polaznici će naučiti kako maksimalno iskoristiti prirodne procese u voćnjaku radi postizanja zdravijih plodova i očuvanja okoline. Ovaj program promovira ekološki odgovorni pristup u voćarskoj industriji kako bi se osigurala dugoročna održivost proizvodnje i zaštita životne sredine. Pridružite nam se!
Uvjeti upisa: Za upis u program potrebno je imati završenu minimalno osnovnu školu i navršenih 18 godina starosti.
Dokumenti potrebni za upis: osobna iskaznica, svjedodžba/diploma, rodni list, vjenčani list u slučaju promjene prezimena.
Početak nastave: Nastava započinje nakon popunjavanja grupe polaznika, predvidivo u rujnu 2025. godine.


- Kompetencije koje ćete steći ovim programom:
- Provesti proces osnovne obrade tla na proizvodnim površinama
- Provesti dopunsku obradu tla na njivi
- Izvršiti tehnološki proces sjetve i/ili sadnje poljoprivrednih kultura
- Provoditi proces biljne proizvodnje kontinuirano prema pravilima struke na konvencionalan i/ili ekološki način samostalno i u timu
- Koristiti vrtni i ručni alat poštujući mjere zaštite pri radu
- Primijeniti agrotehničke zahvate u uzgoju voća, povrća, cvijeća, ratarskih kultura, na otvorenom i u zaštićenom proizvodnom prostoru
- Provesti žetvu i/ili berbu poljoprivrednih kultura
- Razlikovati simptome napada štetnih organizama na usjevima/nasadima
- Primijeniti ekološke pripravke u zaštiti bilja
Nakon uspješnog završetka ovog programa za stjecanje mikrokvalifikacije ekološka proizvodnja voća, dobit ćete uvjerenje o osposobljavanju koje možete upisati u svoju e-radnu knjižicu.
POTENCIJAL
Naši polaznici

“ Učenje na Učilištu Potencijal je bilo transformirajuće iskustvo za mene. Profesori su stručni i pristupačni, a prilagodljivi rasporedi su mi omogućili da istovremeno radim i usavršavam svoje vještine. Hvala vam na prilici za rast ”

“ Iako sam već imao dosta radnog iskustva, uvijek sam osjećao da mi nešto nedostaje. Učilište Potencijal mi je omogućilo da nadopunim svoje znanje i steknem nove perspektive u poslu. Sada sam konkurentniji nego ikad prije ”
24/7
Kontaktirajte nas:
info@ucilistepotencijal.hr

